lauantai 15. lokakuuta 2016

5 asiaa, jotka opin ekasta koeviikosta

koeviikko1

Moi!
Koulun alkamisen jälkeen en ole tänne paljoa kirjoitellut. Stressi ja muut kouluhommat puskivat päälle, enkä pystynyt kirjoittamaan mitään niinä parina kertana kun blogin avasin. Nyt musta tuntuu, että mä osaan aikatauluttaa paremmin asioita ja pystyn ehkä jatkamaan blogin kirjoittamistakin.

Mun eka koeviikko ei mennyt ihan niin kuin odotin. Luulin, etten saisi yhtäkään koetta valmiiksi ajallaan, mutta lähdin viimeisten joukossa vain parista kokeesta. Oletin myös, ettei mun tarvitsisi lukea ruotsin kokeeseen oikeastaan yhtään. No, tulokset osoittavat toista. Joten mitä mä opin ensimmäisestä koeviikosta?

koeviikko

1. Pieni stressi on mulle vain hyvä juttu. Kokeet, joita stressasin, sujuivat paljon paremmin kuin ne, joista en ollut huolehtinut ollenkaan.

2. Muistiinpanojen tekeminen tietokoneella ei ole mun juttu. Tein parin aineen muistiinpanot tietokoneella, koska en jaksanut raahata vihkoja mukana ja ajattelin sen olevan helpompaa. Niiden kanssa oli kuitenkin paljon hankalampi harjoitella kokeeseen ja yhteiskuntaopin välikoe (johon tein muistiinpanot koneella) sujui paljon huonommin kuin koeviikon koe (johon tein muistiinpanot vihkoon)

3. Mun on opeteltava tekemään lukuaikataulu. Mä kyllä tällekin koeviikolle tein sellaisen, mutta se osoittautui toimimattomaksi. Seuraavaa aikataulua tehdessäni mun täytyy kiinnittää huomiota myös kappaleiden pituuksiin eikä vain määrään.

4. Mun pitää unohtaa Netflix koko viikoksi. En jaksa edes laskea kuinka monta kertaa unohduin katsomaan jotain uutta sarjaa, vaikken ollut aloittanutkaan seuraavan päivän kokeeseen lukemista.

5. Kouluhommat eivät lopu koeviikon loppumiseen. Uusi jakso alkaa ja läksyjä tulee taas kasoittain. Koeviikon rentous alkaa tuntua taas parin päivän päästä lomalta.

2 kommenttia:

  1. Hyviä pointteja sulla! Toi lukuaikataulu on joo hyödyllinen juttu ja kannattaa varata tarpeeksi aikaa niin, että voit lukea rauhassa! Ja varaa aikaa myös taukojen ottamiseen, ei tunti tolkulla voi vaan päntätä ja päntätä :D

    https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se näytetään hyväksynnän jälkeen :)