sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Tukholma kello 7

Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden

Ennen vuoden vaihtumista ehdittiin vielä kolmen kaverini kanssa tekemään minireissu Tukholmaan, kun kaupunki oli vielä joulutunnelmissa. Matkat tehtiin sinne ja takaisin Viking Linen laivoilla yöaikaan. Kaikki meni muuten hyvin, mutten menomatkalla saanut millään unta, joten mun piti selvitä pitkästä päivästä kymmenen minuutin yöunilla. Oon mä ennenkin pärjännyt vähillä unilla, mutta aikaisemmin oon päässyt nukkumaan kuuden tunnin koulupäivän jälkeen.

Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden

Ulkona laivasta olimme puoli seitsemältä Ruotsin aikaa. Kamalassa nälässä päätimme lähteä kävellen Viking Linen satamasta kohti Tukholman keskustaa, jossa olimme suunnitelleet syövämme aamupalamme. Meillä oli runsaasti aikaa ja pieni budjetti, joten emme ottaneet taksia tai käyttäneet julkista liikennettä. Eikä se oikeiden bussien tai niiden hintojen selvittely oikein kiinnostanut ketään.

Musta oli hauska seikkailla lähes tyhjässä Vanhassa kaupungissa, kun taivas oli lähes musta ja ainoat vastaantulijat olivat reippaita lenkkeilijöitä. Myös aamuinen kylmä ilma piristi kummasti ja piti nukkumatin kaukana musta.

Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden

Alun perin meidän oli tarkoitus etsiä Urban Deli aamiaispaikaksemme. Matkan varrella vastaan tuli kuitenkin juuri sopivaan aikaan auki oleva John Chris Coffee, jonka aamiaistarjoilu näytti vakuuttavalta. Ja hyväähän se olikin! Voin todella suositella paikkaa maistuvilla aamiaissämpylöillä ja ystävällisellä henkilökunnalla. Oltiin vain niin nälkäisiä, ettei ruuasta ehditty ottaa kuvia.

En yleensä juo kahvia, mutta tällä kertaa join neljä mukillista pysyäkseni hereillä. Kaakaokin oli kuulemma erittäin hyvää. Söimme täytetyt ruissämpylät, joissa ei onneksemme ollut edes tomaattia. Kahvilan mukava tunnelma ja hiljaisuus sai meidät viipymään siellä parikin tuntia. Yritin ottaa pienet nokoset, mutta ei se niiden kahvien jälkeen onnistunut.

Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden, kahvila, cafe, Jonh Chris Coffee

Hyvä aamiainen ja seikkailut Vanhassa kaupungissa antoivat täydellisen alun päivälle. Loppupäivän shoppailuista ei paljoa kuvia tullut, mutta ajattelin tehdä vielä erikseen postauksen Ruotsin ja laivan ostoksista. Aamupäivän rauhallisuus muuttui parissa tunnissa ruuhkiksi ja pitkiksi, unettaviksi jonoiksi. Mutta vaikka olin ollut jo 38 tuntia hereillä, jaksoin viettää pidemmänkin aikaa laivan iltapalalla. Nukuin ainakin seuraavan yön sikeästi.

Stockholm, Tukholma, Ruotsi, Sweden, kahvila, cafe, Jonh Chris Coffee
Millaisia kokemuksia teillä on Ruotsista?
stockholm, morning, travel, tukholma, vanha kaupunki, matkustaminen

2 kommenttia:

 1. Teillä kuulostaa olleen tosi kiva reissu, kauniita kuvia olet saanut napattua :) Ja siis mitä, hereillä 38 tuntia, voi järkytys! :D Mä olisin tuossa vaiheessa varmaan nukkunut jo seisaaltaan :D Ehdottomasti haluan kuulla ja nähdä reissun ostoksia! Mulla Ruotsi-kokemukset rajoittuu tasan yhteen kertaan 10 vuotta sitten ja silloinkin ehdittiin käydä maissa vain muutama hassu tunti. Meillä oli jo kaverin kanssa tarkoitus viime kesänä käydä naapurimaassa risteilyllä, mutta se jäi. Toivottavasti lähivuosina pääsisi sinne päin reissaamaan :)

  http://bottleoflove.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli joo tosi kiva reissu :) Ehkä teidän risteilyt onnistuvat sitten ensi kesänä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, se näytetään hyväksynnän jälkeen :)