maanantai 7. marraskuuta 2016

Movie Monday #1

Mun tulee nykyään katsottua sen verran paljon leffoja, että ajattelin aloittaa tällaisen Movie Monday sarjan. Jokaisessa postauksessa esittelisin noin kolme viime aikoina katsomaani hyvää leffaa ja suosittelisin niitä teille. Näitä ei kuitenkaan ilmestyisi joka viikko, koska blogini olisi muuten täynnä näitä. Lisäksi mä katson enimmäkseen huonoja leffoja, joten en saisi kolmea leffaa kasaan viikossa. (haha)

moviemonday1 Slummien miljonääri (2008)
Kaikki tietävät Haluatko miljonääriksi? -tietokilpailun. Slummien miljonääri kertoo intialaispoika Jamal Malikista, joka on vastannut kaikkiin tietokilpailun kysymyksiin oikein ennen viimeistä kysymystä. Hänet pidätetään epäiltynä huijauksesta, sillä miten muka nuori slummipoika voisi tietää kaiken? Leffassa saadaan tietää Jamalin vaikeasta lapsuudesta hänen kertoessaan, miten tiesi vastaukset kaikkiin kysymyksiin.

Slummien miljonääri tuli vähän aikaa sitten TV:stä ja jo silloin joku kaverini suositteli tätä minulle. Ajattelin hankkivani sen kirjastosta, kunhan olen ensin hommannut uuden kirjastokortin (mikä mun on pitänyt tehdä jo kolme vuotta). Kuulin monilta muiltakin pelkkää hyvää tästä leffasta, joten katsoin sen heti huomattuani sen Netflixissä.

Mä tykkäsin eniten siitä, miten leffa hyppii kiinnostavasti menneisyyteen ja takaisin nykyhetkeen. Jamalin lapsuudesta kerrottiin kiinnostavasti, enkä mä tylsistynyt leffan aikana ollenkaan.

moviemonday2 Warm Bodies (2013)
Juoni tiivistettynä: Zombie rakastuu ihmiseen. Siinä kaikki mitä tiesin ennen leffan katsomista ja mä oon tyytyväinen, etten tiennyt muuta. Vaikka tuo rakastuminen onkin koko ajan leffan keskiössä, siinä on paljon muuta, mitä en odottanut.

Mä halusin nähdä tämän jo silloin 12-13-vuotiaana, kun tämä ilmestyi. Leffateatteriin meneminen tuntui vielä silloin liian vaivalloiselta ja kun löysin tämän Viaplaysta (joka mulla joskus oli), mua ei vain kiinnostanut katsoa tätä. Muutama ilta sitten hypähdin innosta huomatessani tämän Netflixissä ja aloitin heti katsomisen.

Mä tykkäsin tästä juuri siksi, että tässä oli vähän muutakin kun sitä rakkautta. Muuten leffassa se rakkauden pelastava vaikutus meni vähän yli, mutta mua enemmän nauratti kuin ärsytti se. Loppujen lopuksi rakkaustarina oli aika söpö.

moviemonday3 Synttärit (1984)
Päähenkilö Samanthan syntymäpäivä unohdetaan, kun hän täyttää 16 vuotta, koska hänen siskonsa on menossa naimisiin seuraavana päivänä. Lisäksi hän on ihastunut koulun suosittuun poikaan(jolla on kaiken lisäksi tyttöystävä), kun taas nörttipoika on ihastunut Samanthaan.

En pitänyt leffasta nähtyäni sen ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten. Katsoin sen kuitenkin pari viikkoa sitten uudestaan tylsyyksissäni ja tällä kertaa mä tykkäsin siitä ja se sai mut nauramaan! Varsinkin Samanthan isovanhempien mukanaan tuoma kiinalainen vaihto-oppilas on naurettavan seko uuden tyttöystävänsä kanssa.

Olisiko teillä jotain hyviä leffasuosituksia?

2 kommenttia:

  1. Heippa taas (taisin laittaa jo aikasemmin kommenttia, en ihan muista)! Linkkailit blogisi mun linkkaa blogisi-postaukseen ja valitsin blogisi TOP3-blogeihin! :-)

    Pääset lukemaan postauksen täältä:
    http://adaemmimaaria.blogspot.fi/2016/11/linkkaa-blogisi-top3.html

    Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se näytetään hyväksynnän jälkeen :)